Ayurvedische Lichaamsmassage

Het woord ayurveda komt uit India en het betekent de wetenschap van een gezond lichaam.

 

De ayurveda is al enkele duizenden jaren oud en omvat een leefwijze die, kort samengevat, neer komt op de vraag: "Hoe kan ik op een gezonde manier 100 jaar worden?".
Het antwoord is:

  • door de juiste voeding te gebruiken
  • door lichaamsoefeningen te doen (yoga) en
  • door regelmatig een ayurvedische lichaamsmassage te ondergaan.


Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van speciale kruidenoliën die een ontspannende en/of stimulerende werking hebben op de weefsels en organen. De oliën zijn zo samengesteld dat ze volledig door het lichaam opgenomen kunnen worden.

 

In India is het in het traditionele gezin heel gebruikelijk dat men elkaar regelmatig masseert. Kinderen worden door hun ouders gemasseerd totdat ze zo oud zijn dat ze elkaar kunnen masseren. Op deze manier hou je het lichaam gezond; het is in principe een preventieve massage. Door het kloppen, wrijven en masseren van bepaalde drukpunten (marma’s genaamd) gaat de energie weer beter stromen. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, en afvalstoffen afgevoerd met name door het lymfestelsel.
 

Onder volwassenen worden mannen alleen gemasseerd door mannen, vrouwen door vrouwen. Daarom worden door Yvonne alleen vrouwen en kinderen gemasseerd.
 

Voordat je een ayurvedische massage ondergaat is het prettig een lauw/warme douche te nemen. Eet liever niet of heel licht kort voor de massage.
Na afloop is het prettig geen  volle agenda te hebben.

Een volledige behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De kosten zijn € 49,50 per behandeling.
 

Voor het maken van een afspraak tel. 0316 - 267331 of e-mail yvonne@yogaduiven.nl.

 

Yvonne FreriksE: yvonne@yogaduiven.nlT: 0316-267331